Tegnap lezajlottak a Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó verseny országos elődöntői. Iskolánkat három tanuló képviselte, akiknek szívből gratulálunk és nagyon büszkék vagyunk rájuk. Csiba Csenge 4. osztályos és Rigó Terézia 9. osztályos tanulók bronzsávos minősítést kaptak, Rigó Bianka 7. osztályos tanulót aranysávos minősítéssel jutalmazta a zsűri, így továbbjutott az országos fordulóba, melyre Rimaszombatban kerül sor. Gratulálunk Nekik és felkészítő tanító nénijüknek Mózes Hajnalkának.

 

A Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny járási fordulóján iskolánkat a következő tanulók képviselték:Csiba Dorina /1. o./, Hrica Dominik /1.o./, Rigó Károly /1.o./, Győri Zsigmond /2. o./, Madarász Roger /2.o./ valamint Csiba Csenge /4.o./, Bugár Noémi /6.A.o./ ill. a legnagyobbak Rigó Bianka /7.o./ és Rigó Terézia /9.o./.
Csiba Csenge, Rigó Bianka és Rigó Terézia továbbjutottak az országos elődöntőbe, mely Galántán lesz.
Gratulálunk és mindenkire nagyon büszkék vagyunk.
Köszönjük Mózes Hajnalka t. néninek a felkészítést.

 

Iskolánk nagy hangsúlyt fektet a hagyományok ápolására, ezért bekapcsolódtunk a "FELVIDÉKI ÉRTÉKŐRZŐK VETÉLKEDŐ"-be is. Ez a megmérettetés csapatverseny volt, s mi a Réteshúzók nevet választottuk. Csapatunkat 8. osztályos tanulók alkották: Viktoria FöldesBozsenyik VanessaEszter HeizerÁkos VéghSzajkó AlexGábor Előd Madarász. A vetélkedő több részből tevődött össze. Az első részben feladatokat oldottunk meg, drukkerokat kerestünk, sütöttünk-főztünk, kreatív feladatokat oldottunk meg. A megoldásokat feltöltöttük a netre, s a megszerzett pontok alapján az előkelő 2. helyet szereztük meg országos viszonylatban. Így jogosultak lettünk arra, hogy meghivjanak a február 9-én, Nagymegyeren megrendezésre kerülő gálára, döntőre. Itt jó hangulatú vásári forgatag fogadott bennünket, ahol jókedvű, vidám, élményekkel teli napot töltöttünk. Felkészitőnk Monika Toth tanitó néni volt. Köszönjük Neki!

 

Iskolánk hosszú idő után újra bekapcsolódott a "Szép magyar beszéd" megnevezésű versenybe. A megmérettetésre Dunaszerdahelyen, a Kodály Zoltán Alapiskolában került sor. Iskolánkat Szajkó Alex 8.-os tanuló képviselte, aki frappáns fogalmazásával és kiváló olvasásával a 4. helyen végzett. Felkészitője Tóth Mónika tanitó néni volt.
Gratulálunk mindkettőjüknek.

 

Iskolánk minden évben részt vesz a Simonyi zsigmond Helyesírási Versenyen. Ebben a tanévben is Ekecs volt a megmérettetés helyszíne.
Iskolánkat 4 tanuló képviselte:
7. évfolyam: Szabó Dóra, Gányovics Ádám
8. évfolyam: Földes Viktória, Végh Ákos
A verseny 2 részből tevődött össze. Az első részben tollbamondást írtak a tanulók, majd a helyesírási feladatok megoldása következett.
Diákjaink ügyesen vették az akadályokat, sa reménykedve várjuk az összesítést, s bizakodunk, hogy diákjaink továbbjutnak az országos döntőbe.
Felkészítő tanító nénijük Tóth Mónika volt.

 

2015.november 27-én került megrendezésre a X.Kulcsár Tibor Vers-és Prózamondó Verseny. A színvonalas, igényes megmérettetést a pozsonyi Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnáizum és az Ifjú Szívek Magyar Táncegyüttes rendezte, az Ifjú Szívek pozsonyi székházában. Az idén első ízben nevezett be tanulónk ebbe a nívós versenybe.

Iskolánkat a 8.osztályos Rigó Terézia képviselte, aki a versmondók I.kategóriájában az előkelő 3.helyezést szerezte meg. Köszönet a kitartó munkájáért!

Felkészítő pedagógusa: Mózes Hajnalka

 

2015. december 2-án Dunaszerdahelyen az Építészeti szakközépiskolában technikai olimpiászon vettek részt iskolánk nyolcadikos tanuló Seszták Lilla Elizabeth, Márik Lilla, Molnár Máté és Nyári Kornél. Két csapattal indultunk. Márik Lilla és Nyári Kornél alkotta csapatnak gratulálunk ügyesen dolgoztak. Seszták Lilla Elizabeth és Molnár Máté alkotta csapat nagyon ügyesen dolgozott és felkerültek a dobogóra. Az előkelő 3. helyezést érték el. GRATULÁLUNK!

 

Page 1 of 2

<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Naptár

loader

Közelgő események

No events found

Fotogaléria